fbpx
The CoolTower: een 154 meter hoge woontoren middenin de woonwijk
augustus 12, 2019
Projectleider – Heerhugowaard
augustus 22, 2019

Als Werkvoorbereider Ruwbouw werken bij Velox, wat vindt Jeroen ervan?

Romee is op projectbezoek bij Jeroen, Werkvoorbereider Ruwbouw op The CoolTower

Jeroen werkt sinds zijn 24e jaar in de bouwwereld. Na het afronden van de MTS Bouwkunde is hij begonnen als timmerman/assistent-uitvoerder en inmiddels al weer enige tijd via Velox werkzaam als Werkvoorbereider Ruwbouw op het project nieuwbouw The CoolTower te Rotterdam. Waarom heeft hij voor Velox gekozen en wat maakt zijn werk zo bijzonder? Je leest het hier!

Romee is op projectbezoek bij Jeroen, Werkvoorbereider Ruwbouw op The CoolTower

Hoe ben je bij Velox terecht gekomen?

“Ik ken de eigenaar van Velox al geruime tijd en heb in het verleden al via Velox op een eerder project mogen werken (nieuwbouw hoofdkantoor Fokker te Papendrecht). Peter benaderde mij half 2018 voor het project de The CoolTower en ik was gelijk enthousiast. Echter door onvoorziene omstandigheden is de startdatum destijds verschoven naar begin 2019.”

En waarom heb je voor Velox gekozen?

“Het project waar ik destijds voor werd benaderd was dichtbij huis en door het bestaande contact met de consultant heb ik voor Velox gekozen. Daarnaast was het kunnen inbrengen van mijn all-roundheid een bijkomend voordeel. Ik kon immers ook gedeeltelijk als uitvoerder aan de slag op het project.”

En met wat voor project houd je je nu bezig?

“Momenteel werk ik al enige tijd als senior werkvoorbereider ruwbouw op het project The CoolTower te Rotterdam. Dit voor Ballast Nedam Speciale Projecten. Hierbij is het mijn verantwoording om alles te regelen en te organiseren m.b.t. de complete ruwbouw (betonbouw). Dit natuurlijk in samenwerking met een aantal andere collega’s.”

Gaaf! Wat maakt dit project zo bijzonder of uniek?

“Het veelzijdige ontwerp alleen al. De witte toren van 154 meter hoog met parkeergarage krijgt een opvallende middenkroon die de hoogte van andere woontorens in het centrum markeert. Door het gebruik van bandramen kunnen de bewoners op elke verdieping genieten van het uitzicht over de stad Rotterdam. Hoogbouwprojecten hebben altijd al mijn interesse gehad, omdat dat gewoon alles in zich heeft. De uitdaging, spanning, planning en de complexiteit van de diverse fasen ervan. Natuurlijk ook het verticale transport met het geheel mee omhoog en de daaraan vasthangende bouwmethode en alles wat hiermee te maken heeft. Zeker als het op een “postzegel” in relatie tot de omgeving gesitueerd is. Op dit project zullen twee stuks torenkranen worden ingezet en een klimbekisting met windscherm en een voorziening t.b.v. de valbeveiliging.”

Poer 2 in wording met standlijn eind week 32

Welke uitdagingen ben je tegengekomen op dit project? Hoe heb je die opgelost?

“Om zo’n project succesvol te maken is een goede samenwerking uiterst belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor het tijdig ontvangen van de benodigde en complete gegevens. Iets waar het vaak nog wel eens aan schort. Maar waar een wil is, is altijd een weg te vinden om zaken op te lossen en toch op tafel te krijgen.”

Als je iets moet noemen waar je trots op bent, wat is dat dan?

“Dat is toch wel het “World Port Center” op de Kop van Zuid. Ook een hoogbouwproject uit het verleden. Intern van een ander project gehaald en ingevaren toen de ruwbouw al voor een gedeelte gereed was. Ook hier was toen de ruwbouw het onderdeel waar ik me mee bezig heb gehouden.”

Onze consultants houden contact met je tijdens het project, hoe heb je dit contact ervaren?

“Het contact met Peter Eijkelenboom heb ik als positief mogen ervaren. Hij is een zeer betrokken consultant die eens in de zoveel tijd even belt en vraagt hoe het gaat.”

Waarom zou je Velox aanraden aan collega’s?

“Het bedrijf heeft een verandering ondergaan en speelt nu meer in op de mensen die voor hun op de diverse projecten werkzaam zijn.”

Inschrijven