fbpx
Uitvoerder – Bunnik
september 3, 2019
Uitvoerder – ‘s-Hertogenbosch
september 10, 2019

Velox Engineering ondersteunt het project The Mall of The Netherlands

drone-foto-2-MOTN

Ook aankomend jaar ondersteunt Velox Engineering veel projecten. Een van deze projecten is Mall of The Netherlands; een gigantisch uitbreidings- en herontwikkelingsproject waar ontzettend veel bij komt kijken. Wij geven je een kijkje op de bouwplaats!

Het huidige winkelcentrum Leidsenhage wordt helemaal overhoop gehaald en uitgebreid. Via Velox Engineering werkt er momenteel een team van professionals binnen de projectleiding & werkvoorbereiding. Er is inmiddels begonnen met de bouw van een tweelaagse, ondergrondse parkeergarage met bijna 1.300 plaatsen. Daar bovenop komen diverse winkels zoals Costes en Rituals, een restaurantplaza en een bioscoop. De opening van The Mall of the Netherlands staat gepland voor 2020.

Lopende werkzaamheden

In februari is er een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de Berkenhove en Kamperfoelie. Hier is de lage luifel langs de winkels aan het plein verwijderd. Daarna is aan de zijkanten van het plein, buiten winkelopeningstijden, geheid voor de fundering van de ruwe cascovloer. In maart is begonnen met het slopen van de gevel van het voormalige V&D-pand.

Awan Mikael, Bouwkundig BIM Modelleur:

“Toen ik in augustus 2018 door Peter benaderd werd voor een nieuw project, kon ik dankzij het snelle schakelen van Velox al binnen 3 weken aan de slag! In Leidschendam wordt het grootste winkelcentrum van Nederland gebouwd, beter bekend als ‘Mall of the Netherlands’. Ik vind dit project erg interessant vanwege de uitdagende werkzaamheden en de totale grootte van maar liefst 117.000 m2.”

 

Een winkelcentrum moet tegenwoordig goed luisteren naar de wensen en behoeften van de winkeliers en hun merken. En dat heeft Mall of the Netherlands ook gedaan. De etalages in Mall of The Netherlands zijn bijna twee keer zo hoog als in elk ander winkelcentrum, hierdoor kan een merk zijn identiteit op een spectaculaire wijze presenteren.


Wist je dat…

…er in totaal meer dan 4.000 parkeerplekken worden gerealiseerd?
…er een app bestaat waarbij je de bouwactiviteiten kunt volgen?
…er straks 12 – 14 miljoen bezoekers zullen rondlopen?
…het niet de eerste keer is dat winkelcentrum Leidsenhage wordt vernieuwd? In 1998 is het deel Liguster toegevoegd net als de toenmalige Jumbo supermarkt en de Albert Heijn


Johan van Zitteren, Head of Architectural department bij Ballast Nedam Building Design & Engineering:

“Bij Ballast Nedam ben ik verantwoordelijk voor de bouwkundige engineering. Ik heb vaak contact met bureau’s als Velox Engineering.. Waar ik momenteel tegenaan loop zijn onder andere de prijsstijgingen bij het inhuren van professionals. Dit brengt indirect ook de realisatie van projecten in gevaar. Gezien de druk op planningen, korte doorlooptijden en het verlagen van het risico op overcapaciteit tussen de projecten door is het belangrijk dat wij kunnen bouwen op een betrouwbare leverancier. Kevin is altijd erg duidelijk en transparant geweest en heeft goede oplossingen kunnen aanbieden. Velox is een jong, professioneel bedrijf waar consultants echt de tijd voor je nemen en goed naar je luisteren. Daardoor kunnen zij de juiste match maken tussen opdracht en kandidaat.”

Erik-de-winter-MOTN

Erik de Winter op project Mall of The Netherlands

 

 

 

 

Inschrijven