fbpx
BIM Coördinator Bouw – Schiphol
september 10, 2019
BIM Modelleur E – Den Haag
september 16, 2019

Werken als Constructie Manager bij Velox, wat vindt Erik ervan?

Erik-de-winter-MOTN

Erik de Winter op project Mall of The Netherlands

Erik is werkzaam als Tenant Construction Manager bij Velox. Hij is verantwoordelijk voor meerdere retail huurders binnen het project The Mall of the Netherlands in Leidschendahm, voor Unibail Rodamco Westfield. Waarom heeft hij voor Velox gekozen en wat maakt zijn werk zo bijzonder? Je leest het hier!

Erik-de-winter-MOTN

Erik op project Mall of The Netherlands

Hoe ben je bij Velox terechtgekomen?

Er was een profielschets geplaatst op de LinkedIn pagina van Velox. Daar werd ik in getagd omdat mensen mij daarin herkende. Normaal gesproken ben ik niet zo van het reageren op LinkedIn oproepjes maar dit sprak mij erg aan. We zijn in gesprek geraakt en uiteindelijk ben ik op één van de gaafste projecten van Nederland terecht gekomen.

Waarom heb je voor Velox gekozen?

Ik ben in Laren op gesprek geweest en we begrepen elkaar gewoon direct. Het was toen nog niet zeker op welk project ik terecht zou komen maar als de klik er is en je begrijpt elkaar dan is de basis juist.

drone-foto-MOTN

Wat maakt het project The Mall of The Netherlands zo bijzonder of uniek?

Het gaat zeker om de oppervlakte, het is 117.000 m2 retail. Daarnaast het dynamische, de snelheid, de periode waar we in bouwen. Het is best druk, qua bouwnijverheid. En als je dan ziet wat hier gebeurt, dat is gewoon prachtig.

Welke uitdagingen ben je tegen gekomen en hoe ben je daarmee omgegaan?

De uitdaging is vooral dat ze door bouwen, vooral de grote (neven) aannemers. En vervolgens ben je in onderhandeling met huurders die hun wensen uitspreken. Dat kan heel simpel zijn van een lift put of de positie van een roltrap. En terwijl je daar mee bezig bent zijn anderen je alweer twee stappen voor. Dus dat maakt het nog wel eens lastig.

Als je een project mag noemen waar je trots op bent, welk project is dat dan?

Binnen The Mall of The Netherlands ben ik trots op de ‘jumbo fase’ die we onlangs hebben opgeleverd. Daar was ik verantwoordelijk voor de supermarkt Jumbo en hen eerste aanspreekpunt. Het heet niets voor niets de ‘jumbo fase’ want het was een flinke oppervlakte. We hebben er
samen met veel collega’s alles aan gedaan om deze unit op te leveren. Dan ben je toch wel trots als ze uiteindelijk opengaan.

drone-foto-2-MOTN

Onze consultants houden contact met je tijdens het project. Hoe heb je dit contact ervaren?

Vanaf het begin had ik een klik met mijn consultant, en daar moet je soms ook een beetje geluk mee hebben. Ik werk zelfstandig en ze hoeven niet mijn hand vast te houden. Maar af en toe feedback vragen of even een berichtje van “Hey, hoe gaat het? Tijd voor een kop koffie?” Dat vind ik erg prettig.Waarom zou je Velox aanraden aan collega’s?

Ik zou Velox aanraden vanwege de manier van communiceren met hun medewerkers en de uitdagingen die zij kunnen bieden op de grote projecten. Maar ook de financiële afhandeling, die is ook niet onbelangrijk. Dat is de beloning voor het harde werken. Ja Velox, een aanrader voor eenieder!

Inschrijven